Onderwerpen Onder de Loep van 28 januari 2016

Hengelo Kampen Genemuiden Dedemsvaart Deventer De Pol Steenwijk – De onderstaande zaken worden donderdag 28 januari 2016 behandeld in Onder de Loep op RTV Oost. De eerste uitzending begint om 17.45 uur en zal daarna elk uur worden herhaald. Naderhand worden de zaken ook geplaatst onder ‘Gezocht’ of ‘Vermist’ op deze website. Bij de items zullen de filmpjes van de uitzendingen te zien zijn, evenals foto’s van verdachte personen of aangetroffen goederen.

Hengelo, politie zoekt 4 mannen die openlijke geweld pleegden op 1e kerstdag

Een groep van zeven jonge collega’s gaan na een kerstmiddag hard werken in de horeca zelf nog even een afzakkertje nemen in het centrum van Hengelo. Uiteindelijk komen ze op eerste kerstdag om 4.00 uur op de openbare weg in conflict met vier onbekende mannen van buitenlandse afkomst. Hierbij brak een 19-jarige jongen zijn neus en raakten ook twee vrienden van hem gewond aan het gezicht. De vier mannen zijn weggelopen in de richting van de Enschedesestraat en namen hierbij een jas van het slachtoffer en een tas van één van de vrouwen uit de groep mee. Van de ruzie en de vier onbekende mannen zijn bewakingsbeelden. Wie (her)kent deze mannen. Drie mannen die slachtoffer waren van dit zinloze geweld vertellen zelf in de uitzending wat hen is overkomen.

2015630026

Genemuiden, aanhanger met steigermateriaal gestolen/Kampen, inbraak bedrijf

In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 januari werd een aanhanger met steigermateriaal gestolen vanaf de gemeentewerf aan de Sisalstraat in Genemuiden. Op de bewakingsbeelden is te zien dat de verdachten reden in een zilvergrijze, oud model Chrysler Voyager. Dezelfde auto werd op 17 december vermoedelijk ook gebruikt bij een bedrijfsinbraak aan de Carlsonstraat in Kampen. Daar werden diverse machines en gereedschappen gestolen. Op de beelden van beide zaken zijn naast de auto ook twee mannen te zien. Wie herkent de mannen eventueel in combinatie met de opvallende auto?

2016005227/2015610063

Dedemsvaart, diefstal portemonnee bij de Albert Heijn

Twee onbekende vrouwen pinnen op 2 december met een pinpas die kort daarvoor gestolen is van een 72-jarige inwoonster van Dedemsvaart in de Albert Heijn. Van de twee vrouwen worden beelden getoond in de uitzending.

2015592066

Deventer, mishandeling Broederenstraat

Op 12 december rond 04:00 uur wordt een 49-jarige man vanuit het niets zwaar mishandeld door vier onbekende jongemannen op de Broederenstraat. Zonder aanleiding trekken ze het slachtoffer naar de grond en schoppen meerdere keren tegen zijn hoofd. Het slachtoffer loopt hier ernstige verwondingen bij op. Zo breekt o.a. zijn kaak op twee plekken en moet vlak voor de ‘feestdagen’ meerdere operaties ondergaan en twee dagen in het ziekenhuis doorbrengen. De vier onbekende mannen zijn door bewakingscamera’s van winkels vastgelegd. Deze worden in de uitzending getoond. Daarnaast komt het slachtoffer zelf in de uitzending aan het woord.

2015606436

Woningoverval Generaal vd Boschweg

Op 11 januari rond 20.40 uur wordt een 64-jarige man thuis overvallen in zijn afgelegen woning aan de Generaal van de Boschweg in De Pol (Steenwijk). Drie gemaskerde en met vuurwapens gewapende mannen knevelen en bedreigen hem en nemen verschillende spullen mee waaronder een pinpas. Tussen 22.00 en middernacht wordt er meerdere keren met de gestolen pinpas gepind bij de Rabobank. Van de transactie bij de Rabobank zijn beelden. Deze worden in de uitzending getoond. Wie kent of herkent deze onbekende pinner? Daarnaast nog diverse andere vragen.

2765394

« Vrouwen beroven bejaarde vrouw in Dedemsvaart
gaslek Reuverwerf »