‘Openhouden Veldzicht geeft boost’

‘Het is echt een goede morgen’, lacht Henk Hof. De voorzitter van Plaatselijk Belang kon naar eigen zeggen zijn ogen amper geloven toen hij zaterdagochtend de krant opensloeg en ‘Veldzicht blijft open’ las. ‘Ik ben er nog beduusd van’.

Hof is ontzettend blij met de uitkomst van de coalitie-onderhandelingen in Den Haag, die er mede toe hebben geleid dat de Forensisch Psychiatrische kliniek Veldzicht ook na 2016 open blijft. Het was Arie Slob van de ChristenUnie, die zich er bij de onderhandelingen sterk voor heeft gemaakt en dat zal de partij hier bij de gemeenteraadsverkiezingen in maar 2014 niet schaden,’ veronderstelt de voorman van Plaatselijk Belang, die zaterdagochtend op de koffie werd genodigd bij de kliniek, waar het goede nieuws met onder meer gebak wordt gevierd.

Door afwezigheid vrijdagavond hoorde Hof het goede nieuws pas zaterdagochtend. ‘Ik had er niet echt meer op gerekend. We hebben er gezamenlijk de afgelopen maanden heel veel tijd in gestoken, maar met zo’n uitkomst is het dat meer dan waard geweest,’ meent Hof, die inmiddels van allerlei kanten felicitaties heeft mogen ontvangen, maar ook zelf verstuurd.

Hij kan nauwelijks onder woorden brengen wat het open houden van de kliniek voor het dorp en de omgeving betekent. ‘Het geeft mentaal een enorme boost. Alles wat negatief leek te draaien, is nu ten goede gekeerd. Het is vooral te danken aan Arie Slob, maar het nu bereikte resultaat geeft ook aan dat wanneer je als klein dorp massa maakt en met elkaar in actie komt, toch iets kunt bereiken,’ vindt Hof, die zich tegelijkertijd afvraagt waarom de coalitie-partijen VVD en PvdA uiteindelijk bakzeil hebben gehaald. ‘Het was al ondenkbaar waarom Fred Teeven Veldzicht hoe dan ook wilde sluiten en feitelijk vind ik het nu onwaarschijnlijk dat men het besluit van een sterke staatssecretaris zoals Teeven nu toch weer teruggedraaid heeft. Het blijft vreemd, maar ik ben er in dit geval wel heel erg blij mee.’

 

 

« Hennepkwekerij ontruimd
De Fietsende Reporter verloot cavia »