Plukon Dedemsvaart pakt terrein buurman er bij

Plukon_719_433_s_c1
DEDEMSVAART. – Plukon gaat uitbreiden in Dedemsvaart. Het gaat om verpakkings- en expeditieruimten en vergroting van de huidige productiecapaciteit van vers en diepgevroren pluimveevlees.

Die gaan vanuit Dedemsvaart naar de Europese retail- en foodservicemarkt

De uitbreiding van de fabriek in Dedemsvaart betekent een impuls voor de werkgelegenheid in de regio. Waar de gemeente Hardenberg in een persbericht al juichend rept over ‘een flinke toename van de werkgelegenheid’, kan CEO Peter Poortinga nog niet aangeven hoeveel nieuwe collega’s de huidige 350 personeelsleden er de komende jaren bij gaan krijgen.

Wehkamp
Voor de uitbreiding koopt de pluimveeslachterij met 13 vestigingen in ons land, Belgiƫ en Duitsland, ruim 2 hectare grond van buurman Wehkamp. Die transactie is mogelijk door het vertrek van het distributiecentrum van postorderbedrijf naar Zwolle. Dat gebeurt gefaseerd. Naar verwachting april 2016 is Wehkamp helemaal weg en kan Plukon haar uitbreidingsplannen realiseren.

Bestemming
Door het vertrek van Wehkamp komt er op industrieterrein Rollepaal een locatie van 6,6 hectare grond vrij. Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen Overijssel is een nieuwe bestemming te vinden voor de vrijkomende grond. Daarbij is in eerste instantie gekeken naar de omliggende bedrijven. Plukon is de eerste die een deel van de grond van de vertrekkende koopt. “Het geeft ons de mogelijkheid om te groeien op deze locatie. Dat was tot nu toe onmogelijk, want we zaten klem tussen de omliggende bedrijven en een weg”, zegt CEO Poortinga. Daarom is ook de weg bij de deal betrokken. Die wordt door de gemeente Hardenberg gedeeltelijk overgedragen aan Plukon en verliest daarmee het openbare karakter.

De Hardenbergse burgemeester Peter Snijders is blij met de uitbreidingsplannen van Plukon. “Het vertrek van Wehkamp was een grote teleurstelling. Maar deze ontwikkeling geeft een impuls het industrieterrein en is goed voor de werkgelegenheid. Bovendien past het in onze economische visie, waarin de agri-business is benoemd als een van de speerpunten.” Daarom verleent de gemeente medewerking aan de benodigde ruimtelijke procedures voor de uitbreiding van Plukon.

« fun game voor scholen
Man komt om het leven bij verkeersongeval op N377 »